Facebook

Comments

Bohemia

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Η γωνιά του Λιχούδη:

Ιταλικά Ορεκτικά 1:

Crostini gorgonzola - Ψημένο ψωμί με κρεμύδι και τυρί mozzerell:

3 ξερά κρεμμύδια
•Τυρί Gorgonzola
•Ψωμί Ciabatta ή μπακέτα
•2κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
•1/4 κούπας ελαιόλαδο.
•1 αχλάδι.
•Κόκκινο κρασί.
•Αλάτι – πιπέρι.

•Καραμελώνουμε σε βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά βάζουμε ζάχαρη. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
•Πινελιάζουμε σε ταψάκι τις φέτες με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 350 βαθμούς στον φούρνο.
•Στρώνουμε τις ζεστές φέτες με το κρεμμύδι και το τυρί Gorgonzola και φέτες πράσινου αχλαδιού.
•Συνοδεύεται με κρασί ρομπόλα.
Βλ. το video στο
italiantapas


Σκορδόψωμο με ντομάτα και τυριά:


•Κάνουμε μείγμα με ψιλοκομμένη ελιά, βούτυρο, σκόρδο, μαϊντανό, αρωματικά (βασιλικό, μέντα, ρίγανη ότι θέλουμε).
•Κόβουμε την μπαγκέτα σε κομμάτια. Αλείφουμε με το μείγμα. Βάζουμε ροδέλες λευκού τυριού MARGHERITTA CONDITELLA. Βάζουμε ροδέλες ντομάτας. Λίγο μείγμα. Βάζουμε τριμμένο τυρί Parmezana. Ψήνουμε σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο για 6-7 λεπτά.


Βλ. το video στο
VowelChef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου